Marmara Bölgesinde Kur'ân'ı En Güzel Onlar Okudu

Ümraniye Belediyesi’nin katkılarıyla Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak Hoca’nın riyasetinde düzenlenen İstanbul Marmara Bölgesi Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması sonuçlandı.

Marmara Bölgesi Kur'ân-ı Kerîm Güzel Okuma Yarışması Birincisi: Mahmut Sağır

Marmara Bölgesi Kur'ân-ı Kerîm Güzel Okuma Yarışması İkincisi: Doğan Temiz

Marmara Bölgesi Kur'ân-ı Kerîm Güzel Okuma Yarışması Üçüncüsü: Necip Demirel

Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Bilim ve İnsan Vakfı’nın katkılarıyla Hafızlar Derneği tarafından düzenlenen Marmara Bölgesi’nde 12 ilden hafızların katıldığı Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde düzenlenen final bölümüyle sonuçlandı. Sırasıyla sahneye çıkan hafızlar, okudukları Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Gecede, 2009 yılı Dünya En Güzel Kur’an Okuma Yarışması Birincisi seçilen Ali Tel de Kur’an okudu.

AKADEMİ NİTELİĞİNDE BİR KUR’AN DERSHANESİ

Kur’an-ı Kerim yarışması finaline ev sahipliği yapmanın güzel bir duygu olduğunu söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Fatih Çollak Hoca öncülüğünde Ümraniyemizde akademi niteliğinde bir Kur’an dershanesi var. Bu dershanede yetiştirdiği talebeler var. Ama bu sadece bu talebelerle mukayyet değil. Marmara bölgesi çerçevesinde tertiplenmiş bir Kur’an okuma yarışmasıdır ve final noktasına gelinmiş bir çalışma. Bu akşamda burada final müsabakası var ve 12 finalist yarışıyor. Bu 12 finalistten birinci, ikinci ve üçüncü seçilecek. Ama görüyoruz ki hepsi çok güzel okuyorlar.

Biz Ümraniye Belediyesi olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte ve İstanbul Müftülüğümüzle işbirliği halinde böyle bir çalışmaya ev sahipliği yapmış olmaktan fevkalade bahtiyarız. Kur’an’a insanlığın fevkalade ihtiyaç duyduğu bu çağda Ümraniye’mizin böyle güzel etkinliklere sahne olması ve böyle güzel hizmetlere vesile olmamız bize mutluluk veriyor. Allah hayırlısını versin, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇOK ÇALIŞTIK, CENABI HAK NASİP ETTİ

Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan Sultanbeyli Orhangazi Camii İmamı Mahmut Sağır, “Öncelikle bu imkânı bize bahşeden Allah’a sonsuz şükürler olsun. Bu organizasyonda emeği geçen hocalarıma, özellikle Fatih Çollak Hocama sonsuz teşekkür ediyorum. Çok emeği var üzerimizd,e çok çalıştık gayret ettik Allah’ın takdiriyle cenabı hak nasip etti” şeklinde konuştu.

HEDEF, İNSANLARI KUR’AN AHLAKIYLA BULUŞTURMAK

Projeyi koordine eden Yrd. Doc. Fatih Çollak ise, “Bu akşamki programla mümin kalplere inen Allah’ın kelamını mümin kalplerle buluşturmak, Kur’an’ı hakkıyla tilavet etmek, özellikle İstanbul tavrı dediğimiz kendi Türk tavrını ve bunun örneklerini tanıtmak üzere bu programı icra ettik. Hedeflerimiz güzel örneklerle Müslümanları buluşturmak, tavrımızı geliştirmek, yaymak ve Kur’an’ı okuyarak, Kur’an’ı anlayarak ve bütün bunların ötesinde bütün kitleleri Kur’an’ın ahlakıyla buluşturmak, ana hedefimiz budur. Bu hedefimize ulaşma noktasında önemli bir adım attık Allah hakkımızda hayırlı eylesin ve hayırlı şeylere vesile eylesin inşallah” şeklinde konuştu.

Yarışmada Sultanbeyli Abdurrahman Gazi Camii İmamı Doğan Temiz ikinci, Maltepe Merkez Cumhuriyet Camii Müezzini Necip Demirel üçüncü oldu. Dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Kaynak: İHA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.