Mavi Balina Oyunu Çocukları İntihara Sürüklüyor
İnternette gayri resmi olarak dolaşan Mavi Balina oyunu, gençlere bazı görevler vererek intihar etmelerine neden oluyor. Oyun adı altında internette yayılan bu ölüm makinesinin, son 6 ay içinde 130 gencin intiharıyla ilişkili olabileceği ifade ediliyor.
Bilgisayar, oyun konsolu ve geniş bant internet alanındaki gelişmeler, hiç şüphesiz çocukların oyun alışkanlıklarını da etkiledi. Oyun alışkanlıkları sokaklardan dijitale doğru eğilimgösterdi ve hala yoğun bir şekilde talep görmeye devam ediyor. İstatistikler, dijital oyun sektörünün her geçen yıl büyüdüğünü gösteriyor.
İşte bu eğilimi fırsat bilen art niyetli bazı insanlar, ‘oyun’ adı altında özellikle gençleri kandırarak intihar etmeye yönlendiriyor. Oyunda bazı görevler veriliyor ve eksiksiz olarak bunların yerine getirilmesi isteniyor. Son görev ise oyuncunun intihar etmesi! Hakkında soruşturma açılan bu oyunun adı Blue Whale (Mavi Balina).
RESMİ OLARAK SATILMIYOR
Mavi Balina, resmi olarak oyun marketlerinde satılmıyor. Oyunu oynamak isteyenler, Rus chat sayfalarındaki yöneticilerden adres alıyor. İnternet adresine girenlerin bilgisayarına virüs bulaştığı ve kişisel bilgilerine ulaşıldığı, sonrasında ise şantaj yoluyla oyuncudan tüm talimatların yerine getirilmesi isteniyor.
Mavi Balina’na dair dikkat çekenler:
- > Mavi Balina 50 görevden oluşuyor.
- > Görevler genellikle oyuncunun kendi vücudunu jiletle kesmesinden oluşuyor.
- > Görev sonunda yapılan işlem, yetkili kişiye görsel olarak kanıtlanıyor.
- > Oyuncudan korkunç video ve müzikler dinlenmesi isteniyor.
- > 6. görev gizli tutuluyor ve ne olduğu bilinmiyor.
- > 50. görevde oyuncunun yüksek bir binaya çıkıp aşağı atlaması isteniyor.
İşte oyun adı altında internette dolaşan bu ölüm makinesinin, son 6 ay içinde 130 gencin intiharıyla ilişkili olabileceği ifade ediliyor.
Son olarak Almanya’da yaşayan 14 yaşındaki Furkan Şen, bu sistemin kurbanı oldu ve hayatını kaybetti. Alman yetkililer, gencin intihar etmeden önce Blue Whale (Mavi Balina) isimli oyunu oynadığını ve oyunda ‘gereğini yerine getirmek’ amacıyla kendisini öldürmüş olabileceğini belirtti.
- Bir sosyal medya oyunu, onlarca çocuğun intihar etmesine sebep oluyor. Bu tarz bilgisayar oyunları, çocuklarda epilepsiyi tetikleyebiliyor, dikkatsizliği, hiperaktiviteyi ve uykusuzluğu da artırabiliyor. Bu oyunlarda, oyun gereği küçük çocukların tanımadığı kişilerle iletişime geçmesi söz konusu olabiliyor. O tarz birinden direktif gelmiş ve çocuk intihar etmiş olabilir.
Kaynak: yenisafak.com
YORUMLAR