Mavi Marmara Davası Devam Ediyor!

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıklar katılmazken, taraflar adına avukatlar hazır bulundu. Duruşma 19 yabancı aktivist mağdurun ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.

Olay günü gemide olduğunu ifade eden Malezyalı aktivist Halim Redzuan, İsrail askerlerinin gemiye girmelerinden bir süre sonra kendisini bağladıklarını ateş edildiğini gördüğünü belirterek "Askerler, havadan ve denizden saldırdılar" diye konuştu.

“KAFAMA İSRAİL ASKERİ DÜŞTÜ”

Mağdur sıfatıyla ifade veren İngiltere asıllı Osama Qashoo da, uluslararası medyayla ilgilendiğini ve gemide 2. katta bulunduğu kaydetti. Kendilerine yaklaşan gemileri gördüğünü ve video kamerasının ışığını gemilerde ne olduğunu görmek için kullandığını belirten Qashoo, “Gemilerde silahlı askerler vardı ve bu askerlerin gemiye çıkmasını engellemeye çalıştığım esnada helikopterleri fark ettim. Silah sesleri geliyordu. Kafama yukarıdan bir şey düştü ilk başta ne olduğunu anlamadım sonra İsrail askeri olduğunu fark ettim. Yerde bağırarak ağlıyordu silahını bana doğrulttuğunu görünce kameramı fırlattım, iki Türk arkadaşım bana ateş etmesini engelledi’’ ifadelerini kullandı.

“İSRAİLLİ ASKERLER YARALILARA GÜLÜYORDU”

Qashoo, gemi içerisinde şehitler ve yaralıların olduğunu, İsrail askerleri güvertede dolaşırken dışarı çıkıp onlarla konuşmayı denediğini belirttiği ifadesinde “Onlarla konuşmaya çalıştım ancak İsrail askerleri beni dövdü. Askerler 5 dakika sonra gaz bombaları ve köpeklerle saldıracaklarını söylediler. Yaralıların olduğunu 5 dakika içinde çıkmamızın imkansız olduğunu söyledim. Yaralıların hemşire ve doktorlarla kalmasına karar verdiler. Yaralılar acı çekerken askerler gülüyordu’’ diye konuştu.

Saldırıda ’’Challanger 1’’ gemisinde olduğunu belirten ABD vatandaşı David Schermerhorn ise güvertede 3 kadının yaralandığını ve gözünde gaz bombasının patladığını kaydederek ’’Her ay bu yüzden aşı oluyorum’’ şeklinde konuştu.

“HELİKOPTERDEN AÇILAN ATEŞTE ŞEHİT OLDULAR”

İki kişinin gözünün önünde öldüğünü söyleyen İskoç vatandaşı Jamaluddin Elshayyal, saldırı sırasında Mavi Marmara gemisinde bulunduğunu hatırlattı. Medyayla ilgilendiğini belirten Elshayyal, “İki kişi helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu" dedi.

Duruşma, diğer yabancı mağdurların ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor.

Duruşma öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail ile mücadele etmesini çok iyi öğrendiklerini ifade etti.

İDDİANAMEDEN

Dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek" suçundan 9 kez ağırlaştırılmış müebbet, "mala zarar vermeye azmettirmek", "yağma suçuna azmettirmek", "eziyet suçuna azmettirmek", "haberleşmenin engellenmesine azmettirmek", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçuna azmettirmek", "yaralama suçuna azmettirmek" ve "silahla yaralama suçuna azmettirmek"ten toplam 18 bin 32’şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.