Muzun Faydaları Nelerdir?

Size, yaz-kış ayrımı olmadan sofralarımızdan eksik etmediğimiz muzun kabuğunun da tam bir şifa deposu olduğunu söylesek ne dersiniz?

Ayakkabı boyasından diş temizleyeme kadar sayısız yararı var işte bunlardan bazıları...

1- İlginç bir özellik olarak, muz kabuğu mükemmel bir ayakkabı temizleyicisidir.

2- Ayakkabı üzerine sürülen muz kabuğu, ayakkabıyı temizlerken, aynı zamanda ayakkabıya canlılık ve parlaklık da kazandırmaktadır.

3- Muz ve kabuğu, dişleri temizlemeye ve beyazlatmaya da yardımcıdır.

4- Sinek ve benzeri canlıların ısırıkları nedeniyle, insan teni üzerinde oluşan kaşıntılar, muz kabuğu ile giderilebilmektedir.

5- Muz kabuğu, topuk bölgesine sürülmek sureti ile uygulandığında, topuk bölgesini rahatlatır ve uzun vadede nasırlar konusunda faydası dokunur.

6- Vücudun çeşitli yerlerinde bulunan kabarmış siğilleri, muz kabuğu sürerek güzelce temizlemek, muz kabuğunun bir başka faydasını ortaya çıkarmaktadır.

7- Sivilceli yüzler için muz kabuğu, faydalı ve zahmetsiz bir yardımcıdır.

8- Gün sonunda güzelce temizlenen yüz bölgesine, yatmadan önce muz kabuğu sürülür.

9- Tarih boyunca muz kabuğunun iç kısmının bazı yaralara sürülmesi, çeşitli kaynaklarca doğrulanmaktadır.

10- Sedef hastalığında da bu yöntemin kullanıldığı, bir başka bilinen uygulamadır.

11- Cildin daha güzel ve taze bir hal alması için uygulanan cilt maskesi, muzun şifasından yararlanılmak maksadı ile basit bir şekilde hazırlanır.

12- Potasyum deposu olan muzun tansiyonu düşürme, kalbi aritmilerden koruma, kas güçsüzlüğünü azaltma gibi onlarca faydası var.

13- Kalbi aritmilerden korur potasyumdan zengin olma özelliği muzu kalbi aritmilerden koruma, kas güçsüzlüğünü azaltma, kas-sinir ilişkisini iyileştirme gibi özelliklerle de taçlandırır.

14- Hipertansiyon konusundaki olumlu katkısı da çok önemli bir nokta.

15- Bazı kanserlere karşı korur B6 vitamininden zengin yapısı muzu özellikle bazı kanserlere karşı korunmada da önemli doğal bir güç haline getiriyor.

16- Özellikle kalın bağırsak ve rektumda oluşan kanserlerle böbrek kanserine karşı korunmada muz oldukça etkili bir kalkan.

17- Düzenli muz tüketimi ülsere karşı bünyeyi korur, özellikle hidroklorid aside karşı midede kalın bir koruyucu tabaka oluşmasına yardımcı olur.

18- Bünye için en önemli maddelerden bir tanesi de potasyumdur ve bu madde muzda yeterine vardır.

19- Potasyum tansiyonun dengelenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

20- Genel anlamda A.C ve E vitaminleri içeren bütün besin maddeleri göz sağlığı için faydalıdır.

21- Muz bu vitaminleri bol miktarda içererek gözleri yakalanması muhtemel hastalıklardan korur.

23- Birçok faydasının dışında içerdiği besinler yardımıyla çocukların sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca bal ile karıştırılıp tüketildiğinde çocuklarda ateşi ve öksürüğü azaltır.

Muzun ve muz kabuğunun taze tüketilmesi de bu meyveden daha çok fayda almak için önemlidir. Günde ortalama bir adet muzun tüketilmesinin herhangi bir sakıncası yoktur.

Kaynak: İnternethaber.com

 

 

İslam ve İhsan

KIRMIZI MUZUN FAYDALARI NELERDİR?

Kırmızı Muzun Faydaları Nelerdir?

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.