Okur Dergisi Çıktı

Aylık kitap dergisi Okur'un tanıtım sayısı çıktı. 

Okuyucusuna kitap merkezli bir hayat teklif eden Okur’da kitaba dair ne varsa bulabilirsiniz; kitap tahlilleri, yeni çıkan kitapların tanıtımları, röportajlar, kitapların hususi hikayeleri… Okur’un tanıtım sayısı olan bu sayıdan sonraki sayının Ocak 2017’de okuyucuya sunulması planlanıyor.

DERGİCİLİĞE VE KİTAPLARA GÖNÜL VERENLER

Okur`ın editöryal kadrosu, danışman kurulu ve yazarları ise dergiciliğe gönül vermiş, kitapların ruhuyla nefes alabilen, yazmaya; düşünmeye gönül vermiş isimlerden oluşuyor.

Okur`un künyesi şu şekilde:

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Yusuf Temizcanokur_dergisi

Yayın Danışmanı: Asım Gültekin

Akademik Danışma Kurulu: M. Fatih Andı, Ahmet Kavas, Süleyman Seyfi Öğün, Metin Karabaşoğlu, Tahsin Görgün

Yayın Kurulu: Mehmet Lütfi Arslan, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Yusuf Temizcan, Hamit Kardaş, Selim Tiryakiol, Salih Yüztgenç, Gökhan Gökçek

Görsel Yönetmen: Seyfullah Bayram, Abdurrahim Yüce

Mutfak Ekibi: Esat Mücahit Eskimez, Halil İbrahim Gürgenç, M. Ömer Kurnaz

ANADOLU'YU MAYALAYAN KİTAPLAR

“Anadolu’yu Mayalan Kitaplar” dosya konusuyla hazırlanan bu sayıda Mehmet Lütfi Arslan’ın giriş mahiyetinde kaleme aldığı “Niyet Ettim Okumaya” başlıklı bir yazısı, Metin Karabaşoğlu’ndan “Editör Kitabın Neresinde?”, Ahmet Kavas’tan “Tercümenin Bir Hikayesi Olmalı”, Mustafa Kirenci’den “Yayımlayamadığım İki Kitap”, Suavi Kemal Yazgıç’tan “Yanlış İsimli Kitaplar”, İbrahim Sadri’den “Yaşamak Adındaki Mücevher” başlıklı yazılar mevcut. Yunus Emre Tozal, Mustafa Kutlu’nun son kitabı İyiler Ölmez üzerine, Ayşegül Genç ise Kürk Mantolu Madonna ve Bir Yobazın Günlüğü kitaplarının karakterleri üzerine “Arzuda Maria Puder, Hayalde Mona Roza, Gerçekte?” isimli bir tahlil yazısı yazdı.  İhsan Fazlıoğlu, Ergün Yıldırım, Enver Gülşen ve Yasin Çetin ile yapılan birbirinden güzel röportajlar sizleri bekliyor. Keşke çevrilse köşesinde Türkçe’ye henüz kazandırılmamış olan kıymetli kitaplardan bahsediliyor.

Yayın dünyasına yeni bir soluk katacağına inandığımız Okur Dergisi’nin uzun yıllar boyunca okuyucusuna ve kültür-sanat dünyasına güzel hizmetlerde bulunacağına inanıyoruz.

Okur`un tanıtım sayısını, TÜYAP Kitap Fuarı`ndaki Erkam Yayınları Standından veya Uluslararası Genç Derneği`nden temin edebilirsiniz.

Bilgi için: www.okurdergisi.com

E-posta: okur@okurdergisi.com

Facebook, Twitter, ınstagram: okurdergi

Kaynak: Genç Dergisi

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.