Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi Dikkat Çekiyor

İstanbul Pendik’te hizmet veren Türkiye’nin önde gelen imam hatip liselerinden Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Anadolu yakasının yükselen yıldızı olan Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi, bir proje okulu ve her geçen gün çıtasını yükseltiyor. Okul son dönemde akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanat alanlarında yaptığı faaliyetler ve aldığı çeşitli derecelerle adında sıkça söz ettiriyor.

Okul Yönetimi yaptığı akademik, mesleki, sosyal, kültürel, sportif vb. çalışma ve etkinliklerle, öğrencilere nitelikli bir eğitim ortamı sunuyor. Öğrencilerin kadim medeniyetimizin temel değerleri ile donanmış; İmam Hatip öğretisini benimsemiş, kimlikli, kişilikli, karakterli bireyler, öncü nesiller olarak yetişmelerine imkân hazırlanıyor. Öğrencilerin mezuniyetlerinden sonra Türkiye’nin belli başlı üniversitelerine yerleşmelerini temel misyonlardan birisi olarak kabul ediliyor.

imam-hatip-lisesi-ogrencileri

ARAPÇA HAZIRLIKLI PROJE OKULU

Ömer Çam’da çift dilli eğitim veriliyor. Proje okulu olan okulda Arapça hazırlık sınıfında birinci yabancı dil Arapça, İkinci yabancı dil İngilizce yoğun olarak okutuluyor.

Arapça dersleri anadili Arapça olan hocalar eşliğinde %100 aracı dilsiz eğitim şeklinde veriliyor. Dil eğitimi için yurtdışına götürülen öğrenciler Arapçayı ileri derecede, İngilizceyi de günlük dilde kullanacak kadar öğreniyorlar.

Pendik-Ömer-Çam-Anadolu-İmam-Hatip-Lisesi

ÖĞRENCİLERE ÇOK ÖZEL İMKÂNLAR

Okulda öğrencileri geleceğe hazırlayacak birçok imkân bulunmakta; okul pansiyonu, isteyen öğrencilere hizmet veriyor. Fitness ve güreş salonlarının da bulunduğu kapalı spor salonunda öğrenciler dokuz farklı dalda spor yapıyorlar. Okul spor müsabakalarında aldığı derecelerle dikkat çekiyor.

Pendik-Ömer-Çam-Anadolu-İmam-Hatip-Lisesi3

Bilimsel, kültürel ve sosyal projeler ile öğrencilerin akademik sosyal başarılarına katkı sunuluyor. Öğrencilere kitap okumayı sevdiren, medeniyetimizi tanıtan, toplum karşısında söz söyleyebilme ve sunum yapabilme becerileri kazandıran projeler yürütülüyor.

Düzenlenen bilgi, kültür ve mesleki alan yarışmaları neticesinde, dereceye giren öğrencilere Umre ödülü başta olmak üzere çeşitli ödüller veriliyor.  2016 yılında 30 öğrenci umre ile ödüllendirildi. Yapılan bilinç seminerleri, adab-ı muaşeret dersleri, hadis sohbetleri vb. etkinlikler ile öğrencilerin ruhi bakımdan gelişmelerine imkân hazırlanıyor.

imam-hatip

ÖĞRENCİLERE ÇEŞİTLİ KAMPLAR DÜZENLENİYOR

Ülkemizin önemli yazar ve akademisyenleri ile buluşmaların düzenlendiği okulda öğrenciler aynı zamanda tiyatro, konser vb. etkinliklere katılıyorlar.

Payitaht gezileri, yedi bölge Anadolu gezileri, ecdadın izinde Balkan gezileri ve yurt dışı gezileri ile tarihi, milli ve manevi mirasımız gençlere tanıtılıyor. Öğrencilere şehir dışında akademik, kültürel, sportif ve mesleki amaçlı çeşitli kamplar düzenleniyor.

Pendik-Ömer-Çam-Anadolu-İmam-Hatip-Lisesi10

Bütün öğrencilere, uzman hocalardan Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, gönüllü öğrencilere de Hafızlık eğitimi veriliyor. Okul-Aile Birliği hafızlığını okulda tamamlayan öğrencilere sonraki eğitim hayatları boyunca çeşitli imkânlar sunuyor. Bünyede bulunan mehter takımı, ilahi korosu, hat kursu, tezhip kursu vb. etkinlikler ile öğrencilerin sanat becerileri geliştiriliyor.

ders_calismak

 

ÖĞRENCİLERİN ÇIKARDIĞI DERGİ VE GAZETELER DİKKAT ÇEKİYOR

Öğrencilerin okuma-yazma becerilerini geliştirmek için yazı atölyeleri düzenleniyor. Çıkarılan edebiyat dergisi, tarih dergisi, Arapça dergi, dini dergi, coğrafya gazetesi, değerler eğitimi dergisi, okul bülteni vb. yayın çalışmaları ile öğrenciler yazmaya ve okumaya teşvik ediliyor. Okuldaki dergilik köşesinde öğrenciler çeşitli aylık dergileri güncel olarak takip edebiliyorlar.

Pendik-Ömer-Çam-Anadolu-İmam-Hatip-Lisesi2

Öğrencilerin kaliteli bir üniversiteye yerleşebilmesi için destekleme kursları düzenleniyor.

Okul, deniz manzaralı geniş bahçesi, zengin kütüphanesi, modern Arapça dinleme salonu, konferans salonu, mescidi, laboratuvarları ve daha birçok imkânı ile yeni öğrencilerini bekliyor.

Öğrenci merkezli bir eğitim anlayışının hakim olduğu okulda “öğrencilerimizle beraber geleceği inşa ediyoruz” sloganı kullanılıyor.

Pendik-Ömer-Çam-Anadolu-İmam-Hatip-Lisesi4

Okul idarecileri ve öğretmenleri “Önde ve öncü gençlik için her gün daha ileriye…” düsturu ile hareket ediyorlar.

Ayrıntılı bilgi için:

www.omercamaihl.meb.k12.tr

www.facebook.com/omercamaihl

twitter.com/PendikOmerCam

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.