Ramazan Sofraları Binlerce Kişiyi Misafir Edecek

Sakarya, Bolu, Kocaeli, Karabük, Düzce, Bartın ve Zonguldak'ta Ramazan hazırlıklarını tamamlayan belediyeler ve sivil toplum örgütleri, kurulacak çadırlarda binlerce kişiye iftar verecek.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı açıklamada, 16 ilçede "Mahallemde İftar Var" buluşmaları düzenleyeceklerini bildirdi.

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın da  "Dünya Yetimler Günü'nde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile 2 bin kişilik iftarımız olacak. Mültecilere ve ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize yönelik şu anda kumanya dağıtımları var. Dünyanın farklı bölgelerindeki mazlum kardeşlerimize, koyduğumuz hedef doğrultusunda bin 500 erzak kolisi ulaştıracağız." bilgisini verdi.

 BOLU'DA 12 MAHALLEDE TOPLU İFTARLAR

Bolu Belediyesi'nce Ramazan'da 2 bin kişiye yardım paketi dağıtılacak, aşevinden her gün 2 bin kişilik iftar verilecek.

Muhtarlar ve hayırseverlerin katkılarıyla, 12 mahallede toplu iftarlar düzenlenecek.

 KOCAELİ'DE TOPLU İFTAR

İzmit Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Ramazan'da ilçenin 7 ayrı noktasında toplu iftar etkinliği düzenleneceği kaydedildi.

İlk toplu iftar etkinliğinin 10 Haziran Cuma akşamı Kuruçeşme merkezde yapılacağı belirtilen açıklamada, iftarlarda binlerce kişinin birlikte oruç açacağı vurgulandı.

 SAFRANBOLU'DA OSMANLI GELENEKLERİ CANLANDIRILACAK

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kent Meydanı'na 600 kişilik iftar çadırı kurduklarını bildirdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy Misak-ı Milli Meydanı'nda tarihi Safranbolu evi maketlerinin yer aldığı sokak oluşturacaklarını belirterek, "Burada Osmanlı döneminden kalan gelenekler canlandırılacak. Bu sokakta her akşam birçok etkinlik yapılacak. Ayrıca her akşam başka bir mahallede iftar programı düzenlenerek, mahalle halkıyla bütünleşilecek. Safranbolu'da eski ramazanlar yaşatılacak." dedi.

DÜZCE'DE "RAMAZAN SOKAĞI" KURULDU

Düzce Belediyesince ramazan boyunca Anıtpark Meydanı'nda kurulacak çadırda, toplam 29 bin kişiye iftar verilecek.

Kalıcı Konutlar ve merkezde kurulan "Ramazan Sokağı"nda ise çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

BARTIN'DA EVLERE SICAK YEMEK

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "8 personelle hizmet veren aşevimizde pişirilen 3 çeşit yemek, her gün evlere dağılacak. Sefer taslarında vatandaşların isim ve adresleri yazılı olacak. Bu şekilde herkes kendisine ait kaptan istifade edebilecek. Belediye Sosyal Tesisleri'nde iftar programlarıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Hacivat Karagöz oyunları, semazen gösterisi, tasavvuf müziği dinletisi gibi etkinlikler düzenleyeceğiz." dedi.

ZONGULDAK'TA GIDA YARDIMLARI

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ramazan çadırını bu yıl kurmayı düşünmediklerini belirterek, "Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mahalle muhtarları ve partililerince tespit edilecek maddi durumu yetersiz ailelere çeşitli gıda yardımlarında bulunacak. Ayrıca bazı akşamlar vatandaşlarımıza yemek ikramı yapılacak." bilgisini verdi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.