Ramazan'da Yoksullara Yardım Kuruluşları El Uzatacak

Ramazan boyunca Türk Kızılayı, İHH, Cansuyu Derneği, Deniz Feneri Derneği gibi birçok yardım kuruluşu Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki yoksullara yardım edecek.

Türkiye'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları, dünyanın dört bir yanındaki yoksullara da Ramazan boyunca yardımları iletecek.

TÜRK KIZILAYI 13 AŞEVİ İLE HİZMET VERECEK

Türk Kızılayı bu Ramazanda da ihtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturacak, ülke çapında faaliyet gösteren 13 aşevi ile iftar sofraları kuracak. Aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastalar için ise yemekleri Türk Kızılayı tarafından özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek.

"Ramazanda bu hilalin altında buluşalım" kampanyasına katılan market zincirlerinde Türk Kızılayı adına "Ramazan gıda kolisi" satışa çıkarıldı. Hayırseverlerin parasını ödeyeceği gıda kolileri, Türk Kızılayı görevlilerince o bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ayrıca yardım etmek isteyenler, kurumun internet sitesinden de gıda paketi bağışında bulunabilecek.

Kızılay Kart dağıtımına da Ramazanda devam edilecek. Yardımseverlerin Türk Kızılayına ödedikleri nakdi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay kartlara yüklenecek. Kartlar, Türk Kızılayının gerçekleştireceği detaylı incelemenin ardından, gerçek ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Kurban kesimine Ramazanda da devam edecek olan Türk Kızılayı, yardımseverlerin zekat ve adak bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Türk Kızılayı, yurt içi ve yurt dışındaki vekalet sahiplerinin kurbanlarından, et konservelerinin dağıtımını sürdürecek. Ramazan süresince 400 bin adet konserve Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine iletilecek. Hayırseverler ise tüm operatörlerden "2868" numaralı hatta boş mesaj atarak 10 liralık bağış yapabilecek.

"Kardeşliği Hisset" sloganıyla çalışmalarını yürütecek İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Ramazan boyunca yurt içinde 81 il ve ilçelerinde ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatacak. İHH, yurt içindeki faaliyetlerinin yanı sıra 105 ülke ve bölgede yoksulların kapısını çalarak Ramazan bereketini uzak diyarlara ulaştıracak.

Ayrıca İHH, Türkiye'de yaşayan yardımseverlerin zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine elden iletecek. Vakıf, Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olarak, yetim iftarları düzenleyecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapacak, bayramlık giysiler hediye edecek, kumanyalar dağıtacak, iftar sofraları kuracak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunacak.

İHH, yurt dışında 140 bin, yurt içinde 40 bin olmak üzere toplam 180 bin koli dağıtacak ve doğu illeri ağırlıklı olmak üzere 25 farklı şehirde mobil aşevi ile 47 bin kişiye iftar verecek.

35 ÜLKEDE RAMAZAN ETKİNLİĞİ

Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Ramazan boyunca iftar programları ile muhtaç ailelere gıda kolisi yardımında bulunacak. Dernek ayrıca susuzluk yaşanan bölgelerde de su kuyuları açtıracak.

Sadakataşı Derneği, "Niyetli misin yardım etmeye" sloganıyla bu yıl da Türkiye'nin yanı sıra 26 ülkede ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak.

Ramazan öncesi 50 bin aileye gıda kolisi dağıtarak, yardımseverlere "Bir Kumanya da Sen Bağışla" diye seslenen Deniz Feneri Derneği de 75 ila 150 liralık gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine bağışlayacak.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.