Şehit Kaymakamın İsmini Mardinli Askerin Oğlu Yaşatacak

Isparta'da vatani görevini sürdüren Çeçen, asker ocağındayken dünyaya geldiği müjdelenen oğluna şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün ismini verdi.

Isparta'da vatani görevini sürdüren Mardinli Abdulgani Çeçen, Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ismini yeni dünyaya gelen evladına verdi.

Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşayan Çeçen, baba olduğunu asker ocağında kendisini ziyaret eden babasından öğrendi.

İlk kez baba olmanın heyecanını yaşayan Çeçen, oğluna İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen, 10 Kasım 2016'da makam odasında PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit düşen Kaymakam Safitürk'ün ismini verme kararı aldı.

İzne geldiğinde ilk iş olarak nüfus müdürlüğüne giden Çeçen, oğluna, kaybından üzüntü duydukları ve ismini yaşatmak istedikleri "Muhammet Fatih" ismi ile kimlik çıkarttı.

"OĞLUM DA ŞEHİT KAYMAKAM GİBİ DEVLETİNE HAYIRLI EVLAT OLACAK"

Baba Çeçen dağıtım izni için geldiği Mardin'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit kaymakam Safitürk'ün yaptığı hizmetlerin, Derikliler ile kurduğu sıcak diyaloğun herkes tarafından iyi bilindiğini söyledi.

Safitürk'ün şehit olduğunu öğrendiklerinde yaşadıkları üzüntüyü dile getiren Çeçen, o sırada eşinin bebek beklediğini, oğlu olması halinde şehidin ismini verme kararı aldıklarını belirtti.

Çeçen, baba olduğunu babasından öğrendiğini aktararak, "Allah'a şükürler olsun oğlum oldu ve ona şehidin adını verdik. Kaymakamın şehit olduğunu öğrenince epey üzülmüştük. İnşallah benim oğlum da şehit kaymakam Safitürk gibi devletine hayırlı bir evlat olacak." dedi.

Anne Kübra Çeçen, dünyaya gelen ilk çocuklarına kaymakam Safitürk'ün ismini vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Oğlum şehidin ismini ölünceye kadar taşıyacak inşallah." diye konuştu.

Abdulgani Çeçen'in babası Baki Çeçen, torunu dünyaya geldiğinde, şehit kaymakam Safitürk ve torunu için kurban kesti.

Safitürk'ün şehadet haberini aldıklarında ailece gözyaşına boğulduklarını belirten Çeçen, şehidin yaptığı çalışmaların ve samimiyetinin herkes tarafından bilindiğini, takdirle karşılandığını vurguladı.

Çeçen, Safitürk'ün şehit düşmesinin ardından babası ve ailesinin gösterdiği metanetin kendilerini çok etkilediğine işaret ederek, torununa "Muhammed Fatih" ismini verdiklerini anımsattı.

"ALLAH MEMLEKETİMİZE BİR DAHA BÖYLE BİR ACI YAŞATMASIN"

"Allah memleketimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın." ifadesini kullanan Çeçen, Safitürk'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Torununa bu ismi verdikleri için sevinçli olduklarını bildiren Çeçen, "İnşallah bizim çocuğumuz da şehit Safitürk gibi büyüyecek, okuyacak ve kaymakam olacak. Bebeğimiz inşallah şehit kaymakamımızın ismini ölünceye kadar yaşatacak." dedi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.