Teröre Değil Halka Hizmet Verecek

Diyarbakır'da İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Yenişehir Belediyesince teröre hizmet için inşa edilen bina, yeniden düzenlenerek kadınların ve gençlerin hizmetine sunuldu.

Diyarbakır'da İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Yenişehir Belediyesince DBPli yönetim tarafından teröre hizmet için inşa edilen bina, yeniden düzenlenerek kadınların ve gençlerin hizmetine sunuldu.

İlçenin Şehitlik Mahallesi'nde, "terör propagandası yapmak" amacıyla kurulduğu belirtilen bina, görevlendirilen Belediye Başkan Vekili Kaymakam Mehmet Özel'in talimatıyla Kadın Yaşam ve Gençlik Merkezi'ne dönüştürüldü.

Yaklaşık 4 milyon lira bütçe ile yeniden dizayn edilen merkezde kadın ve gençler gelecek aydan itibaren düzenlenen el sanatları, fitness, ebru sanatı, dikiş nakış ve aşçılık kurslarına katılma, tiyatro, bilgisayar ve cep sineması salonlarından ücretsiz istifade etme imkanına kavuşacak.

Kadınların kurslarda gönül rahatlığıyla eğitim görmesi için merkezde çocukları için de kreş oluşturuldu. Kayıtlara başlanan merkez yoğun ilgi görürken, ilk etapta çocuklara Kur'an-ı Kerim öğretiliyor.

KADIN VE GENÇLERE HİZMET VERECEK

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Özel, mahallenin yaklaşık 50 bin nüfusa sahip olduğunu, mahalle sakinlerinin çoğunlukla 1990'lı yıllarda terör nedeniyle göç eden vatandaşlardan oluştuğunu söyledi.

Göreve başladıklarında halka hizmet anlayışıyla çalışmalara başladıklarını vurgulayan Özel, bu kapsamda mahallede inşası tamamlanmak üzere olan binayı yeniden düzenleyerek daha kullanılır hale getirdiklerini belirtti. Özel, binayı kadın ve gençlerin hizmetine sunduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Binada kadınlarımıza rahat bir şekilde gelip psiko-sosyal destek alabilecekleri bir oda hazırladık. Fitness, dikiş nakış, aşçılık ve Kur'an-ı Kerim kursu açtık. Alt katta ise gençlere yönelik 250 kişilik tiyatro, 50 kişilik cep sineması, okuma salonu, müzik ve halk oyunları çalışmaları için yerler hazırladık. Terör propagandası için dizayn edilmiş, bu amaca hizmet için oluşturulmuş yerleri vatandaşlarımızın eğitim, kadın ve gençlerimizin sosyal ve psikolojik destek aldıkları merkezler haline getiriyoruz."

"SİYASİ AMAÇLARLA KULLANILMASI İÇİN YAPILMIŞ YERLER"

Vatandaşların merkezdeki kurslardan ve hizmetlerden 7 gün 24 saat ücretsiz yararlanabileceğini dile getiren Özel, belediye yönetimi olarak her zaman kadın ve gençlerin hizmetinde olacaklarını aktardı.

Özel, merkezde kadın ve gençlerin sosyalleşme imkanı bulacağını ifade ederek, vatandaşların böyle bir yatırımla buluşturulmasının önemine değindi. Göreve başladıkları günden bu yana vatandaşlardan hizmet noktasında yoğun talep aldıklarına dikkati çeken Özel, kadınların böyle bir merkezin açılmasından duydukları memnuniyeti kendilerine aktardıklarını bildirdi.

Özel, önceki yönetim döneminde belediyecilik anlayışında farklı amaçlarla kullanılan yerlerin bulunduğuna işaret ederek, bu tür yerleri daha fonksiyonlu hale getirip kadın ve gençlerin eğitimine yönelik merkezlere dönüştürdüklerini kaydetti.

"Bu tarz yerler önceki yönetim anlayışında terör propagandası veya çeşitli ideolojik ve siyasi amaçlarla kullanılması için yapılmış yerler." diyen Özel, devlete ve millete ait bu alanların halka hizmet için kullanılması gerektiğini aktardı.

"150 KADIN, 100 GENÇ BURADA EĞİTİM ALACAK"

Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Selma Çiftçi, merkezdeki faaliyetlere çocuklara yönelik Kur'an kursu ile başladıklarını söyledi.

Çevredeki vatandaşlarla görüşüp anket yaptıklarını, kursları o doğrultuda planlayarak açtıklarını dile getiren Çiftçi, "150 kadın, 100 genç burada eğitim alacak. Kadın Yaşam Merkezi çoğunlukla terör mağduru ve dezavantajlı kadınlara yarar sağlamak için kuruldu. Kadınlarımızın kurslara daha rahat gelebilmesi için kreş de açtık. Anneler çocuklarını kreşe bırakıp, kurslara rahat bir şekilde katılabilecek." şeklinde konuştu.

Sokakta olan çocukların da kurslardan faydalanabileceğini ifade eden Çiftçi, ikramlarda bulunacakları çocukların bilgisayar sınıflarına gidebileceğini, tiyatro izleyebileceğini belirtti.

Çiftçi, eylül ayında tam kapasite hizmet vermeye başlayacak merkezde ilk etapta açtıkları Kur'an-ı Kerim kursunda 80 çocuğun eğitim almaya başladığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.