Türkiye'nin Yüzde Kaçı Namaz Kılıyor?
Ensar Vakfı Siirt Şubesi tarafından "Namazla diriliş" adlı konferans düzenlendi. Bu konferansta Türkiye'deki namaz kılma oranına da yer verildi.
Ensar Vakfı Siirt Şubesi tarafından "Namazla diriliş" adlı bir konferans düzenlendi. Siirt Üniversitesi (SİÜ) Konferans Salonu'nda Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan konferansta konuşan Ensar Vakfı Siirt Şube Başkanı Necmettin Çiçek, vakıflarının ülkenin eğitim meselelerine çözüm üretmeye ve dini eğitim ihtiyacını karşılamaya imkan sunduğunu söyledi. "Dindar nesil projesi"ne önem verdiklerini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:
"Vakfımız, dinini öğrenen ve öğrendiğini hayatında tatbik etmeye çalışan nesiller yetiştirme azmi ve gayreti içerisinde var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Biz de Ensar Vakfı Siirt Şubesi olarak gençlerimizin 'Dindar bir nesil projesi' doğrultusunda Allah'ını tanıması, Peygamber'ini sevmesi, ahlaklı olması, annesini ve babasını sevmesi, çevresini bilmesi, her şeyden önemlisi, vatanını ve milletini tanıyıp onu en iyi şekilde temsil eden bir nesil yetiştirmek için gayret göstermekteyiz."
NAMAZ KILANLARIN ORANI YÜZDE 30'U GEÇMİYOR
İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, verdiği konferansta, Türkiye'nin yüzde 99'unun Müslüman olduğunu ama namaz kılanların oranının gün geçtikçe azaldığını belirtti.Namaz kılanların oranının illere ve bölgelere göre farklılık gösterdiğini dile getiren Bulut, "Sürekli ve düzenli olarak namaz kılanların oranı en iyimser olan anket sonuçlarına göre yüzde 30'u geçmiyor. Bölgelerimize göre, illerimize göre farklılık arz etse de genel manzara maalesef bu. Diyanet İşleri Başkanımızla görüşüyoruz, sivil toplum kuruluşlarımızla görüşüyoruz, bu konuda derdi olan kanaat önderleriyle görüşüyoruz. Ama her geçen gün, maalesef bu konuda iyi şeyler söylemek isterim ama gittikçe kan kaybediyoruz" diye konuştu.
Türkiye'nin yüzde 70'inin namaz kılmadığını aktaran Bulut, şunları kaydetti: "Yüzde 30 namaz kılan bizlerin de yüzde 70'i sabah namazına kalkamıyor. Böyle bir derdimiz var. Yüzde 30 namaz kılan bizler acaba Rabbimizin istediği standartlarda huşu ile, tadili erkan ile namaz kılabiliyor muyuz? Yoksa 'İki takla bir bakla ya Rabbi gerisini sen sakla' dercesine aradan çıkarılan bir hesap savma azifesi mi görüyoruz? Rabbimizin istediği standartlarda fuhşiyattan ve münkerattan alıkoyacak bir namazımız var mı? Asr-ı saadette Müslüman olduğunu söyleyip de namaz kılmayan bir tane örnek hatırlıyor muyuz? Münafıklar bile namaz kılıyordu. Ama garip bir durum ki, bugün dindar olduğunu söyleyip, İslamcı olduğunu söyleyip hatta bu konuda eğitim veren müesseselerde okuyup, görev yapıp da namazını kılmayan kardeşlerimiz var."
Namazın kılınmamasıyla ilgili 8 yıldır araştırma yaptıklarını aktaran Bulut, huzurun çarşıda, pazarda, oyunda ve eğlencede olmadığını, huzurun seccadenin üzerinde olduğunu vurguladı. Konferans sonunda İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından Bulut'a günün anısına tiftikten yapılmış battaniye hediye edildi. Bulut'un kitaplarını imzalayıp dinleyicilere dağıttığı konferansa SİÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, SİÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu da katıldı.