Ümraniye'ye 'imam Hatip' Açılsın!

İstanbul’un 3. büyük ilçesi olan Ümraniye'de çocuklarını İmam Hatiplere gönderemeyen veliler, “Ümraniye'ye İmam Hatip Liseleri ve Ortaokulları istiyoruz” başlığı altında sosyal medyada kampanya başlattılar. Çocuklarını İmam Hatip okullarına gönderememenin ızdırabını yaşadıklarını belirten veliler, seslerini duyurmak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını ifade ediyorlar.

İmam Hatip okulları açısından büyük bir potansiyel taşıyan Ümraniye'de, ilgisizlikten ve gerekli çalışma ve planlamanın yapılamamasından dolayı, bina sayısı bakımından maalesef birçok ilçenin gerisinde kalmış, bu sebeple birçok öğrenci İmam Hatip liselerinin kapısından kontenjan olmaması sebebiyle, kayıt yaptıramadan dönmek zorunda kalmıştır. Bir çok öğrenci İmam Hatip tahsilinden mahrum kalmıştır. Aynı şekilde bir çok ilçede kızlara yönelik İmam Hatip Liseleri açılırken, Ümraniye'de bu konuda herhangi bir adım atılmamıştır.

ÜMRANİYE’DEKİ İMAM HATİPLER İHTİYACA CEVAP VERMİYOR

4+4+4 Eğitim sisteminin kanunlaşmasıyla beraber İmam Hatiplerin önündeki engeller kalkmış ve milletin iştiyak içinde olduğu bu okullar yeniden hayat bulmuş, özellikle ortaokul bölümleri, çocuğunun din eğitimi almasını isteyen velilerin büyük teveccühüne mazhar olmuş, İmam Hatip Okulları, ilk yılında dolup taşmıştır.

Ancak, bu okullarımızın halktan bu kadar büyük teveccüh görmesine rağmen, İstanbul’da bazı ilçelerde imam hatip okulları ile ilgili planlama sıkıntıları oluşmuş, bazı ilçelerde talebe cevap verilememiştir. Mesela, birbirine yakın nüfusa sahip iki ilçeden Pendik’te toplamda 17 imam hatip lisesi ve ortaokulu varken, Ümraniye’de bu sayı 7 ile sınırlı kalmıştır. Halbuki Ümraniye’de imam hatip okulları açısından büyük bir potansiyel vardır.

VELİLER RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A MEKTUP YAZACAK

Çocuklarını İmam Hatip'e kaydettirmek isteyen veliler, okul kontenjanlarının dolmasından dolayı çocuklarını İmam hatip okullarına kaydettiremediklerini söylüyorlar. Özellikle ortaokul bölümleri için veliler, okulun yakınlığını temel aldıklarını, servis ücreti ve güvenlik gibi sebeplerle, başka bir mahalledeki İHO’ya öğrencisini gönderemediklerini belirtiyorlar. Özellikle Çakmak Köprüsünün doğusunda kalan ve Ümraniye'nin nüfusunun çoğunluğunu barındıran mahallelerde İmam Hatip Ortaokulunun olmaması sebebiyle büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten vatandaşlar, bölgelerine yeni İmam Hatip Okulları açılması için sosyal medyada kampanya başlattıklarını, bununla yetinmeyip kendisi de bir imam hatipli olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazacaklarını belirtiyorlar.

ÇOCUKLARIMIZ İMAM HATİP TAHSİLİNDEN MAHRUM KALIYOR

Okullar yapılana kadar seslerini her platformda duyurmaya çalışacaklarını belirten veliler, Ümraniye’de acilen, Altınşehir-Mehmet Akif bölgesine, Adem Yavuz bölgesine, Madenler-Esenşehir bölgesine İmam Hatip Ortaokulları açılmasının ihtiyaç olduğunu vurguluyorlar. Yine Ihlamurkuyu-Çakmak-Tepeüstü bölgesine 1 adet İHO gerektiğini söylüyorlar.

İmam Hatiplere gitmek isteyen çok öğrencinin bulunduğunu aktaran veliler, Çakmak bölgesine 1 adet erkek İHL, Yamanevler bölgesine 1 adet kız İHL'nin acilen yapılmasının soruna geçici olarak çare olacağını ifade ediyorlar.

Kendi çocuklarının İmam Hatip tahsilinden mahrum kaldığını anlatan veliler, yeni neslin mahrum kalmaması için bütün yetkilileri duyarlılığa çağırıyorlar.

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.