Üniversiteye Polis Ağabey ve Ablalarının Desteğiyle Hazırlanıyorlar

Hakkari Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Al Bayrağın Gölgesi Projesi" kapsamında açılan kursta üniversiteye hazırlanan 130 öğrencinin, kırtasiye malzemesi, ulaşım ve kitap gibi her türlü ihtiyacı emniyet tarafından karşılanıyor.

Hakkari Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen proje kapsamında açılan kurslarda üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin her türlü ihtiyacı karşılanıyor.

Kentte uyguladığı sosyal projelerle halk ve polisin daha fazla kaynaşmasını sağlayan ve bu çalışmalarla takdir toplayan İl Emniyet Müdürlüğü, faaliyetlerini sürdürüyor.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutularak geleceğe hazırlanması için uygulanan Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 3 yıl önce "Al Bayrağın Gölgesi Projesi" hayata geçirildi.

Bu çerçevede Seyyit Taha İmam Hatip Ortaokulunda açılan kurslarda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan lise son sınıf 130 öğrenciye, Emniyet Müdürlüğünce ücretleri karşılanan 13 öğretmen tarafından Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, felsefe, kimya, fizik ve biyoloji gibi dersleri ücretsiz olarak veriliyor.

Kursa katılan öğrencilerin kırtasiye malzemesi, ulaşım ve kitap gibi her türlü ihtiyacı polislerce karşılanıyor.

Son iki yılda kurslara katılan yaklaşık 250 öğrenciden 54'ü sağlanan desteklerle üniversite hayaline kavuştu.

Öğrencilerin her türlü sıkıntısıyla ilgilenen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli üniversitelerdeki farklı bölümlere yerleşen 54 öğrenciye burs bağlanmasını sağladı.

"8 BİN 302 KİŞİYE BURS, GİYİM VE KIRTASİYE DESTEĞİ"

Vali İdris Akbıyık, AA muhabirine, İl Emniyet Müdürü ve personelinin kentte büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi.

Emniyet Müdürlüğünün 8 bin 302 kişiye burs, giyim ve kırtasiye desteği sağladığını belirten Akbıyık, "Bunun yanı sıra üniversiteye dönük kurslar açıyorlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde de kurs var. Buraya gelen öğrencilerimiz hiçbir ücret ödemeden kursa devam ediyor. Polislerimiz periyodik olarak tüm okulları ziyaret ediyor. Hem bilinçlendirmede bulunuyorlar hem de çeşitli projeler çerçevesinde kurslar açıyorlar. Üç okulumuza kütüphane kazandırdılar." dedi.

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde spor kulübü oluşturulduğunu da ifade eden Akbıyık, "Burada bin 200'e yakın lisanslı sporcu bulunuyor. Bu sporcularımız çeşitli kurs ve eğitimlerle müsabakalara hazırlanıyorlar hatta Türkiye çapında çeşitli branşlarda derece alan sporcularımız var." diye konuştu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli Bahattin Temel de kursta bu yıl 130 öğrenciyi geleceğe hazırladıklarını aktardı.

Projenin 3 yıldır devam ettiğini anlatan Temel, "Yaklaşık 54 öğrencimizi üniversiteye gönderdik. Üniversiteye gittiğinde de gittikleri illerdeki Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğündeki arkadaşlarımızla iletişime geçip onları orada yalnız bırakmamak adına tanıştırdık." diye konuştu.

Kursta üniversiteyi kazanan öğrencilere kendi girişimleri sonucu burs almalarını sağladıklarını dile getiren Temel, şunları söyledi:

"Hazırlık kursundaki öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını ve materyalleri bu proje kapsamında temin ediyoruz. Hakkari'deki öğrencilerimiz için Emniyet Müdürlüğü olarak elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmesine vesile olmamız bizi çok mutlu ediyor. Onların hayatlarına dokunabiliyorsak ne mutlu bize diyorum."

"BİZE AĞABEYLİK, ABLALIK YAPIYORLAR"

Öğrencilerden Mustafa Melemez ise üniversite sınavına hazırlanırken kurstan haberdar olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Polis ağabeylerimizin desteği ile buraya geldik. Burada sadece üniversiteye hazırlanıyoruz demek doğru olmaz çünkü burada polisler hem bize ağabeylik, ablalık yapıyorlar hem de sınav stresini azaltmak için çeşitli faaliyetler uyguluyorlar. İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz, devletimiz var olsun. Burada hedefimiz olan bölümlere yerleşmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.