Yalancı Bayram Kampanyası İndirimlerine Dikkat!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicileri, Ramazan Bayramı öncesinde "bayram kampanyası" adı altına yapılan "yalancı" indirimlere dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, yaptığı açıklamada, ramazan ve bayram kampanyası adı altında tüketicilerin cazipmiş gibi harcamaya ve borçlanmaya teşvik edildiğini savundu.

Tüketicileri bu tarz kampanya ve kredilere karşı uyarmanın görevi olduğunu belirten Şahin, ''Bayram denilince aklımıza ilk olarak sadece harcama geliyor, para geliyor, kredi kartı geliyor, kredi geliyor. Bayram yaklaştıkça da bizim de nedense harcamalarımız bir fazla artıyor'' dedi.

'BAYRAMDA BÜYÜK İNDİRİM' YALANI

Bayram öncesinde her yerde büyük indirim reklamı yapıldığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

''Günümüzde ihtiyaçlarımızı bizim değil de reklamların belirlemesine fırsat vermeyelim. Ama ne yazık ki reklamlar bizi oldukça fazla yönlendiriyor. Bu tarz reklamlara dikkat etmemiz gerekiyor. Cazip indirimler diye borç altına girmeyelim. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. Bayram öncesinde kampanyalarda artış oluyor. Bu kampanyalarda 'bayramda büyük indirim' diye insanlara sunuluyor. Aslında bu kampanyaları yıl boyunca yapılan kampanyalar. Bayramda bize en iyi yaptıkları işi yapıp 'yalancı indirimler' gösteriyorlar. Tüketicilerimiz de 'büyük indirim' diye hemen kanıyor. Aslında indirim falan yok. Tüketiciler bu konuda dikkatli olsun. Hem kanmayalım hem de cebimizi zarara uğratmayalım.''

CEP TELEFONLARINA GELEN MESAJLARA DİKKAT!

Mahmut Şahin, cep telefonlarına gelen "bayram kredileri" mesajlarının tüketiciyi bıktırdığını anlatarak, şunları kaydetti:

''Tüketici burada da yönlendiriliyor. İndirim ve taksit seçenekleri karşımıza burada da çıkıyor. Tüketicilerimiz bazı imkanlardan geri kalmamak uğruna bu tekliflere kapılmakta ve kendisini ödeyemeyeceği ya da birkaç senesini ipotek altına aldıracağı bir borcun içinde bulmaktadır. Bu tarz toplu mesajlar sadece isteyenlere gönderilir. Ama nasıl oluyorsa tüketicilerin çoğuna bu mesaj gönderiliyor. Tüketicilerimiz bu mesajlara da dikkat etmeli ve kanmamalı."

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.