Yatırılarak Beslenen Çocuklarda Hastalık Riski
Yatırılarak beslenen çocukların ağzında kalan besinler nedeniyle oluşan mantar, hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Çocukların yatırılarak beslenmesi sonucu ağızda kalan besinler nedeniyle mantar oluştuğu ve bu durumun çocukların gelişimini olumsuz etkileyerek birçok hastalığa davetiye çıkardığı bildirildi.
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Cevit, yaptığı açıklamada, bebeklerin ilk 6 ay mutlaka anne sütüyle beslenmesi gerektiğini hatırlattı.
YATIRILARAK BESLENEN ÇOCUKLARDA REFLÜ HASTALIĞI RİSKİ
Çocukların emzirilmesi ve yemek yedirilmesi sırasında beslenme şeklinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Cevit, "Çocukları yatırarak beslemeyi kesinlikle uygun bulmuyoruz çünkü yatırılarak beslenen çocuklarda ağız içerisinde besin artıkları kalıyor. Çocuklar yemekten sonra uyutuluyor ve besinler uzun süreli ağızda kalıyor. Bu durumda da besin artıklarının üzerinde mantar üremesi oluyor" diye konuştu.
Bu durumun çocukların sık sık hastalanmalarına ve sağlıklarının bozulmasına neden olduğunu bildiren Cevit, "Ayrıca ağızda kalan besinler kokuşmaya yol açarak sağlıksız bir ortamda reflü hastalığının da altyapısını oluşturabiliyor. Bu açıdan da ailelerin dikkat etmesini öneriyoruz" dedi.
Cevit, ağız içerisinde oluşan mantarın çocuğun beslenme şeklini bozduğunu ve bağırsaklarla ilgili başka hastalıklara neden olabildiğini, ağızda kalan besinlerin orta kulak enfeksiyonuna yol açtığını da anlattı. Ayrıca annelere çocuklarını doyurduktan sonra özellikle ağızlarına 1-2 damla steril su damlatmalarını önerdi.