Yaz Kur'an Kurslarında 2,5 Milyon Öğrenci Eğitim Gördü

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kurslarında bu yıl 2,5 milyon öğrenci eğitim aldı.

Bu yıl 1 Temmuz'da başlayan yaz Kur'an kursları sona erdi.

Ülke genelinde hizmet veren kurslarda 107 bin öğretici görev yaptı.

Geçen yıl 2 milyon 400 bin öğrencinin eğitim aldığı yaz Kur'an kurslarında bu sezon 2,5 milyon kişi eğitimini tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Anadolu Ajansı muhabirine, Samsun'da açılışının yapıldığı yaz Kur'an kurslarının çok başarılı geçtiğini söyledi.

Camilerin olduğu her il, ilçe ve beldede çocukları Kur'an-ı Kerim ile buluşturduklarını belirten Akbulut, "Yaz Kur'an kursları eğitimleri salt bir öğrenmeden öte daha çok etkinliklerle el ele oynanarak değer aktarımı şeklinde oldu. Çocuklarımızı dini mekanlarla buluşturma arzumuzu gerçekleştirdik. Hocalarımız özveriyle hizmet etti. Bazen onlarla oynadılar bazen kendi imkanları çerçevesinde küçük yarışmalar düzenlediler. Buradaki amaç çocuğu hem nitelikli bir yaz tatili geçirmesine fırsat vermek hem de bu tatili öğrenmeye dönüştürmekti. Çocuklarını bize emanet eden velilere teşekkür ediyorum." dedi.

"Çocuğun hayatına dokunan etkinlikler hazırladık"

Yaz Kur'an kurslarının Diyanetin en önemli programlarından biri olduğunu vurgulayan Akbulut, "Çocuğun hayatına dokunan, güncel sorularına cevap veren ve ruh dünyasına olumlu şekilde değer aktarımında bulunan farklı programlar, etkinlikler hazırladık. Kitaplarımızı çeşitlendirdik. Ayrıca bu yaz ilk kez öğreticilerimizin eline bir rehber kılavuzu verdik. Bu süreç içerisinde hangi yaş grubuna nasıl davranmaları gerektiği, hangi yaş gruplarıyla hangi oyunları oynamaları gerektiğini adım adım öğreten bir kitap." diye konuştu.

İl müftülüklerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ödüllü yarışmalar düzenlediğini bildiren Akbulut, başarılı öğrencilere bisiklet ve tablet ödüllerinin verildiğini ifade etti.

Bu yıl yaz Kur'an kursu öğrencilerine yönelik gündüzlü ve yatılı kamplar da düzenlediklerini dile getiren Akbulut, "Bu sene yatılı kamplardan çok güzel verim aldık. Buralarda çocukların özgüvenlerini geliştirme, bir birey olduklarının farkına varma ve kendilerini ifade etme alanlarını açtık. Yüzme, spor, basketbol kursları, sure ve hadis ezberleme yarışmaları oldu." açıklamasını yaptı.

Geçen yıl günlük üç saat olan eğitimleri bu yıl dört saatte çıkardıklarını bildiren Akbulut, 7 haftalık bir süreyle öğrencileri çok sıkmadan eğitimleri başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Akbulut, yaz Kur'an kurslarında çok daha fazla öğrenciye eğitim verecek altyapıya sahip olduklarını kaydetti.

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.