Yedi Asırlık Kur'an-ı Kerim'e Büyük İlgi
Gaziantep Vakıflar Mevlevihane Müzesi'nde sergilenen 7 asırlık Kuran-ı Kerim, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Anadolu'nun farklı camilerinden toplatılıp, Mevlevihane Müzesi'ne getirilen Kuran-ı Kerimlerde Beylikler dönemine ait izlere de rastlanıyor.
Gaziantep Vakıflar Mevlevihane Müzesi'nde sergilenen 7 asırlık el yazması Kuran-ı Kerim'ler ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekiyor. Müze'de sergilenen Kuran-ı Kerim'lerin arasında en eski olanının, Gaziantep'in Şeyh Fethullah Camisi'nden getirilen el yazması Kuran-ı Kerim olduğunu ifade eden Tarih Araştırmacısı Hilmi Bağcı, Kuran-ı Kerim'in ortalama, 650-700 yıllık bir tarihinin olduğunu belirtti.
Bağcı, "Gaziantep'in ve bu bölgenin en eski Kuran-ı Kerimlerinden bir tanesidir. Bunlar Gaziantep'in ve Anadolu'nun değişik camilerinden toplanarak buraya getirtilmiş. Burası müze haline getirildikten sonra, bu eserler burada toplanarak koruma altına alınmıştır. Güvenlikli bir şekilde ziyarete açık. Ücretsiz bir şekilde bu eserleri görebiliyorsunuz. Gaziantep Mevlevihane'sinde ortalama 30'un üzerinde el yazması Kuran-ı Kerim var. Bu Kuran-ı Kerim en eski olanlarından bir tanesidir. Bunlar Gaziantep'e kazandırılmış İslam eseridir. Bunların burada toplanmasının sebebi camilerde tek başına korumanın zor olmasıydı. Bu eserler burada yan yana getirilerek, ziyaretçilere sunuluyor" dedi.
Kuran-ı Kerimlerin bazılarının Beylikler döneminde yazılmış olduğunu yaptıkları araştırmalarla tespit ettiklerini belirten Bağcı "Kuran-ı Kerimler el yazması olup 1300'lü yıllara aittir. Anadolu'nun camilerinden getirtilerek, Gaziantep Vakıflar Mevlevihanesi'nde sergilenmektedir" ifadelerini kullandı.