Yerli 'whatsapp' Geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Milli, güvenli ve en ileri teknolojilerle geliştirilen PTTMessenger ile kurumlar ve şirketler, güvenli kurumsal haberleşme ihtiyacını gidermektedir." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, milli, güvenli ve en ileri teknolojilerle geliştirilen PTTMessenger ile kurumlar ve şirketlerin güvenli kurumsal haberleşme ihtiyacının giderildiğini belirterek, "Bu sayede, bilginin ve verinin en değerli varlık olduğu çağımızda, haberleşme konusunda güvenlik tehditlerinin giderilmesi sağlanmaktadır." dedi.

MİLLİ HABERLEŞME UYGULAMASI 

Arslan, PTT'nin, güvenli haberleşme sistemleri üzerine uzun süredir yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sonucunda, PTTMessenger olarak adlandırılan, milli kurumsal haberleşme ürününü geliştirdiğini söyledi.

Söz konusu ürünün rafta hazır bir teknoloji ürünü olduğuna dikkati çeken Arslan, "PTTMessenger, özellikle kurumsal haberleşme ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, şirketin ilgili teknolojiler konusunda uzman ekibiyle hazırlanmış bir yüksek teknoloji ürünüdür. Bu ürün, bilişim teknolojileri dünyasında ispatlanmış ileri haberleşme teknolojileri ve siber güvenlik metodolojileri kullanılarak geliştirilmiştir." diye konuştu.

PTTMessenger sayesinde bir kurumun ya da kuruluşun, sadece kendi çalışanlarının kullandığı, sunucular dahil uçtan uca bütünsel bir sisteme sahip olduğunu anlatan Arslan, trafiğin yurt dışına veya kurum dışına çıkmadığı bir altyapının kullanıldığını vurguladı.

Arslan, sistemin güvenliğinin ileri kripto teknolojileri kullanılarak sağlandığına işaret ederek, sisteme her türlü zafiyet tarama ve sızma testlerinin uygulanabildiğini bildirdi.

GÜVENLİ İLETİŞİM OLACAK

Bu özgün ürünün, uzman bilim adamları ve yazılımcılar tarafından incelenebilir şeffaflıkta olduğunun altını çizen Arslan, şöyle devam etti:

"Milli, güvenli ve en ileri teknolojilerle geliştirilen PTTMessenger ile kurum ve şirketler, güvenli kurumsal haberleşme ihtiyacını gidermektedir. Bu sayede bilginin veya verinin en değerli varlık olduğu çağımızda, haberleşme konusunda güvenlik tehditlerinin giderilmesi sağlanmaktadır."

Arslan, bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olan uygulamanın güvenli iletişimle dışa bağımlılığı gidereceğine dikkati çekerek, sesli ve görüntülü mobil uygulaması bulunan PTTMessenger'ın ileri güvenlik teknolojileri barındırdığını söyledi.

Uygulamayla dosya ve medya gönderiminin yanı sıra lokasyon paylaşımının gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Arslan, PTTMessenger'ın kurumlarda ya da milli bulut sisteminde barındırılabileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.