Yozgat'ta 107 Hafız İcazet Aldı

Yozgat İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hıfzını tamamlayan 107 hafız icazet belgelerini aldı.

Yozgat Merkez Bilal Şahin Erkek, Bölge Yatılı ve İmran Kız Hafızlık Kur’an kurslarında hıfzını tamamlayan 107 hafız için icazet merasimi düzenlendi.

Rıza Kayaalp Spor Salonu’nda, Reisu’l Kurra Vekili Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun’un idaresinde gerçekleştirilen programda hafızlar tekbir ve salavatlarla yerlerine geçti.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Gülden, hafızları tebrik ederek, "Bugün burada bir Kur’an sofrası açıldı. Bu sofradan Rabbimiz her birimize ihtiyacımız oranında istifade edebilmeyi nasip eylesin. Malumunuz Yüce Rabbimiz, biz kullarıyla Hz. Adem döneminde on sahife ile iletişime geçmiş, tarihsel süreç içerisinde bu Hz. Peygamber Efendimize müstakil bir kitap indirmek suretiyle kemale ermiştir. İşte Rabbimizin bu son sözleri burada hazır bulunan evlatlarımız kalplerine nakşettiler. Dolayısıyla mushafı kalplerinde vahye dönüştürdüler. Rabbimiz Kur’an-ı vahyen kalbine indiren bu yavrularımıza Kur’an-ı anlamak, yaşamak ve hayatlarına da indirmek suretiyle gerçek manada kemale ermiş insanlar olma yolunda bahtlarını açık eylesin, hepimize de Kur’an’la insan olabilmeyi nasip eylesin." dedi.

- Türk milletinin bu evlatlarının sayısı arttıkça...

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise, "Bizler bir büyük milletin evlatları olarak iman dolu göğsümüzle Anadolu coğrafyasında maziden atiye yol yürümeye devam ediyoruz. İlimiz genelinde 100’ün üzerinde gencimiz Allah’ın kelamı Peygamberimizin öğreticisi Kur’an-ı hafızalarına nakşettiler. İnşallah göğsü iman, kalbi merhamet, görevi cesaret dolu Türk milletinin bu evlatlarının sayısı arttıkça bizler ve dünya coğrafyasındaki mazlumlar geleceğe umutla bakmaya devam edeceklerdir. Bugün de emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İcazetlerine şahit olduğumuz gençlerimize ömür boyu mutluluk diliyorum." ifadelerini kaydetti.

- "Hafızlarımız ciddi bir sorumluluk yüklendi"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı temsilen katılan I. Hukuk Müşaviri Selami Açan, "Diyanet İşleri Başkanımızın selamlarını iletiyorum. Hafızlarımız yoğun bir emek verdiler. Gayretlerinin neticesinde icazet törenleri ile hafızlık sıfatını bizzat takınmış olacaklar. Hayatlarının bundan sonraki kısmında hafız olarak anılacaklar. Hafızlarımız ciddi bir sorumlulukların yüklendiğini görüyoruz. Hayatın bundan sonraki kısmında hafızlarımız kendilerine nasıl Kur’an öğretildiyse kendileri de hayatlarını Kur’an’a adayarak öğrenciler yetiştirecekler. Halkımıza Kur’an öğretecekler. Bu evlatlarımızı yetiştiren anne babalara teşekkür ediyorum. Bu evlatlarının yetişmelerinde katkılarından dolayı inşallah onlara cennetten yer edinecek. Evlatlarımızı yetiştiren hocalarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

Programa okuyucu olarak katılan Kocatepe Cami İmam-Hatibi Mehmet Atıcı, Ataköy Ömer Duruk Cami Baş İmam-Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu, Bilal Şahin Kur’an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Murat Soydal, Çapanoğlu Cami İmam-Hatibi Cemal Şahiner, Şehitler Cami İmam-Hatibi Ali Akkan'ın Kur’an ziyafeti ve hafız öğrencilerin kısa sureleri okumalarının ardından Reisu’l Kurra Vekili Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun’un yapmış olduğu dua ile program sona erdi.

Akabinde hıfzını tamamlayan 107 hafız öğrenciye protokol tarafından hediyeleri takdim edildi.

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle

İslam ve İhsan

İslam, Hz. Adem’den Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen tüm dinlerin ortak adıdır. Bu gerçeği ifâde için Kur’ân-ı Kerîm’de: “Allâh katında dîn İslâm’dır …” (Âl-i İmrân, 19) buyurulmaktadır. Bu hakîkat, bir başka âyet-i kerîmede şöyle buyurulur: “Kim İslâm’dan başka bir dîn ararsa bilsin ki, ondan (böyle bir dîn) aslâ kabul edilmeyecek ve o âhırette de zarar edenlerden olacaktır.” (Âl-i İmrân, 85)

...

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Cibril hadisinde “İslam Nedir?” sorusuna “–İslâm, Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Allah’ın Rasûlü olduğuna şehâdet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekâtı vermen, Ramazan orucunu tutman, yoluna güç yetirip imkân bulduğun zaman Kâ’be’yi ziyâret (hac) etmendir” buyurdular.

“İman Nedir?” sorusuna “–Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Yine kadere, hayrına ve şerrine îmân etmendir” buyurdular.

İhsan Nedir? Rasûlullah Efendimiz (s.a.v): “–İhsân, Allah’a, onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir. Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor” buyurdular. (Müslim, Îmân 1, 5. Buhârî, Îmân 37; Tirmizi Îmân 4; Ebû Dâvûd, Sünnet 16)

Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimize (s.a.v) gönderilen ilahi kitapların sonuncusudur. İlahi emirleri barındıran Kuran ve beraberinde Efendimizin (s.a.v) sünneti tüm Müslümanlar için yol gösterici rehberdir.

Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen örnek şahsiyet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) 23 senelik nebevi hayatında bizlere Kuran ve Sünneti miras olarak bırakmıştır. Nitekim hadis-i şerifte buyrulur: “Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız. Bunlar; Allah’ın kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

Tasavvuf; Cenâb-ı Hakkʼı kalben tanıyabilme sanatıdır. Tasavvuf; “îmân”ı “ihsân” gibi muhteşem ve muazzam bir ufka taşımanın diğer adıdır. Tasavvuf’i yola girmekten gaye istikamet üzere yaşayabilmektir. İstikâmet ise, Kitap ve Sünnet’e sımsıkı sarılmak, ilâhî ve nebevî tâlimatları kalbî derinlikle idrâk edip onları hayatın her safhasında vecd içinde yaşayabilmektir.

Dua, Allah Teâlâ ile irtibatta bulunmak; O’na gönülden yönelmek, meramını vâsıta kullanmadan arz etmek demektir. Hadisi şerifte "Bir şey istediğin vakit Allah'tan iste! Yardım dilediğin vakit Allah'tan dile!" buyrulmuştur. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/307)

Zikir, bütün tasavvufi terbiye yollarında nebevi bir üsul ve emanet olarak devam edegelmiştir. “…Bilesiniz ki kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur.” (er-Ra‘d, 28) Zikir, açık veya gizli şekillerde, belirli adetlerde, farklı tertiplerde yapılan önemli bir esastır. Zikir, hatırlamaktır. Allah'ı hatırlamak farklı şekillerde olabilir. Kur'an okumak, dua etmek, istiğfar etmek, tefekkür etmek, "elhamdülillah" demek, şükretmek zikirdir.

İlim ve hâl kelimelerinden oluşmuş bir isim tamlaması olan ilmihal (ilm-i hâl) sözlükte "durum bilgisi" demektir. Bütün müslümanların dinî bilgi ve uygulama bakımından ihtiyaç duyduğu, bir bakıma müslüman olmanın ve müslümanlığın icaplarını yerine getirmenin ön şartı durumundaki fıkhi temel bilgiler ilmihal diye anılmıştır.

İslam ve İhsan web sitesinde İslam, İman, İbadet, Kuranımız, Peygamberimiz, Tasavvuf, Dualar ve Zikirler, İlmihal, Fıkıh, Hadis ve vb. konularda  güvenilir kaynaklardan bilgiye ulaşabilirsiniz.