Yumurtalıklara İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Hanımlara Özel

Rahmin her iki tarafında da yer alan ve birbirine simetrik iki bezden biri olan yumurtalıklar, ergenlik çağına gelene kadar oluşmaz. Yaklaşık olarak 3-4 cm uzunluğa sahip bir yapıdadır. Bu kanal tıkanmışsa kısırlık meydana gelir. Yani herhangi bir doğurganlık durumu gerçekleşmez. Aynı zamanda tıkanıklık yoksa dahi doğurganlığı arttırması için yumurtalıklara iyi gelen birtakım besinler bulunmaktadır.

Bazı çiftler her ikisinde de sorun olmamasına rağmen, bir türlü çocuk sahibi olamazlar. Bu durum genetik faktörlerden kaynaklanabildiği gibi pek çok alternatif etmen ile birlikte meydana gelebilir. Çoğu çift çocuk sahibi olamamaktan şikayetçidir. Direk olarak doktora gitseler de bazen herhangi bir sonuç elde edilememektedir. Ancak bu kişiler birtakım alternatif metotlara başvurarak, çocuk sahibi olmanın yollarını ararlar.

İnternet ve TV aracılığı ile doğurganlığı arttıran birtakım ürünler de piyasada boy göstermektedir. Ancak bunların büyük bir kısmı yapay kimyasallardan oluştuğu için daha çok zarar verir. Bu yüzden doğal ürünler tüketmeye özen gösteriniz. İşte yumurtalıklar için faydalı yiyecekler...

YUMURTALIKLARA İYİ GELEN YİYECEKLER

1- Acı Marul

Daha önce herhangi bir ekim işleminin yapılmadığı topraklarda yetişen acı marul, kuru ve sıkı topraklarda bulunur. Özellikle temmuz ve ağustos civarı mavi renkte çiçek açan bir bitkidir. Acı marul kök ve gövdesi üzerinde bulundurduğu süt ile mide ağrıları, rahatsızlıkları ve hazımsızlık için oldukça faydalıdır. Ayrıca kurutulan acı marulun yaprakları ile kök kısmı safra kesesinin aktivitesini arttırır ve sindirim sistemini çalıştırarak, tüketilen besinlerin daha çabuk sindirilmesine yardımcı olur.

Ayrıca taze olarak toplamış olduğunuz acı marulun yapraklarını kullanarak bir salata yapabilir ve çiğ bir şekilde tüketilen acı marul, kanın temizlenmesini sağlar. Ek olarak kurutulan acı marul kökü, kahve yakımında ve kahvelerin içerisine katılarak tüketilir.

Acı marul yaprakları kullanılarak elde edilen çay da karaciğerin, dalağın ve böbreklerin aktifliğini arttırır ve sindirim sistemini düzenleyerek hızlandırır. Basur için faydalıdır. Ayrıca acı marulun çiçekleri toplanıp, çok miktarda şeker ile güzel bir şekilde karıştırılır ve güneşin altında kurutulur. Oluşan bu ürün kalp hastaları için oldukça faydalıdır..

2- Ada Çayı

Yaz aylarının girmesi ile birlikte toplanan ada çayı, ellerin temiz bir şekilde yıkanması ile toplanmaya başlamalıdır. Ada çayı, hem bir baharat hem de antibiyotik özelliğe sahiptir. Bal ve sirke eklenerek karıştırılır ve ağızda gargara yapılır ise diş eti kanamalarını önler ve aynı zamanda ağız ve boğaz şişmesine karşı da birebirdir.

Boğaz şişmesinin yanı sıra, kış aylarında rastlanan gribe, çeşitli sinir sistemi sıkıntılarına, bitkinlik ve halsizliğe, ishale ve bazı tip kramplara iyi gelmektedir. Ayrıca uyku sırasında meydana gelen gece terlemesini engeller. Sütün içine konulup, kaynatıldığında ise gribal enfeksiyonlara ve boğmaca gibi hastalıklar için durdurucu ve etkili sonuçlar meydana getirir.

Ayrıca vücut üzerinde çıkan çeşitli yara ve çıbanları da iyileştirir. Kadınlarda ise regl günlerinin düzensizliklerini giderir, sancıları engeller. Doğurganlığı arttırmada yardımcı bir besin olarak kullanılabilir. Bebek sahibi olmak isteyen ama bir türlü başarılı olamayan ailelere, sıkça tavsiye edilen bir besindir.

3- Adamotu

Kökeni Çin'e dayanan adamotu, ismini insan vücuduna benzediği için bu şekilde almıştır. Kökünde B1 ve B2 vitaminleri bulunur. İçerisinde bol miktarda eter, yağ, glikozid ve alkalik aktif maddeler bulunmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir, halsizliği, mutsuzluğu ve utangaçlık duygularının atılmasında faydalıdır. Asıl önemli faydası ise hamile kalma sürecini kısaltır. Daha doğrusu doğurganlığı arttırarak, daha kolay bir şekilde hamile kalınmasına yardımcı olur.

Ayrıca tamamen de doğal bir bitki olduğu için herhangi bir yan etki oluşturmaz. Ancak yine de alerji durumlar söz konusu olabileceğinden, aşırı tüketimlerden kaçınılmalıdır ve bir doktor tavsiyesi alınmalıdır.

4- Yabani Armut

Yabani armudun bir diğer ismi de ahlattır. Genellikle orman, tarla kenarları ve dağ arazilerinde yetişirler. Gülgiller ailesinden gelen yabani bir ağaçtır. Meyve olarak toplandıktan sonra bir süre yani 2-3 kadar bekletilmelidir.

Bu süre yabani armudun olgunlaşma süresi olarak tanımlanabilir. Çok hoş bir kokuya sahiptir. İdrar sökücüdür ve bayanların cinsel organlarında bulunan bakteri ve diğer mikro organizmaların temizlenmesine yardımcı olur. Böylece doğurganlık artacaktır. Özellikle yumurtalıklar için sağladığı faydalar daha çabuk bir şekilde hamile kalınmasına yardımcı olur.

5- Akasya

Akasya, mimoza cinsinden gelen bir ağaç türüdür. Doğada 2 çeşidi vardır. Sahip olduğu çiçekler salkım şekline sahip, yaprakları ise küçüktür. Ilıman iklimin hakim olduğu yerlerde yetişir. Doğal bir bitki olduğu için sağlık açısından da geniş faydaları vardır.

Bu faydalar arasında ise yumurtalıklara sağladığı faydalar da yer almaktadır. Yumurtalık urlarının oluşmasını engeller. Aynı zamanda yumurtalık iltihabının oluşmasına karşı da etkilidir.

Not: Bu haber tavsiye niteliğindedir.